26.04.07

Manifest

Publicado en Poesia

Autor:El poeta horitzontal

Amb el qual queda establert aquest nou grup unipersonal i sense esperança de deixar de ser-ho, però que per raons de pompa i solemnitat tractarà els diversos punts en plural. Cercarem només la poesia pura, sense artificis i absolutament certa. Siguin per tant benvinguts els admiradors de Vicent Andrés Estellés, Angel González, Ponç Pons, Jaime Gil de Biedma...

[Mas:]

Fora discussions vanes i guerres ideològiques entre tendències. Ni imparables ni romàntics, ni que si Foix o Verdaguer, versos comptats i clàssics o escriptura automàtica. Cada u campi com vulgui. No hem de perdre un minut, que la vida es curta i molt plaent.
D’uns n’aprofitem la saviesa i l’ortodòxia, dels altres la il•lusió i la passió, dels últims només la patilla.
Ens cansen profundament els blogs i la cultura cibernètica. Nosaltres que en som usuaris i partícips! Contradictoris, es clar.
Us heu fixat que al devorar la pantalla accelerem notablement l’ànsia d’informació immediata i aniquilem el plaer de la lectura pacifica? Intentem doncs llegir sobre paper i si pot ser sota l’ombra d’una olivera.
Odiem els premis literaris atorgats als altres per sa majestat en Sam Abrams. Que si està omnipresent a tots els jurats i acut prest a tots els actes, dic jo que no es deu llegir la meitat de les obres. Fora capelles i capelletes que els novells tenim les de perdre.
La anti-icona serà per sempre més na Maria de la Pau Janer, la segurament propera consellera de cultura del PP a les illes balears, una senyora que escriu gasetilles a l’Avui i alguns llibres que queden des d’ara censurats per als socis d’aquest congrés. Sense altre raó que atreure les simpaties de la immensa majoria dels catalans.
Obrim les finestres, els ulls i els porus i escoltem les orenetes i les veus del carrer, que ja ve l’estiu. Llavors sadollats de vida ja podrem escriviure.

Dit això, amics meus, i esgotat per l’esforç, torno a jeure sota l’olivera que deia més amunt, que jo és quant dormo que hi veig clar.

18:33:00

Un cuc ens corca la boca de l'estómac.

No descansem fins a llençar-hi l'ham
i, un cop atrapat el cuquet, volem treure'l per la boca transformat en vers pronunciat, dit, segregat, cridat!

Els poetes son aquest cuc i aquest ham,
ambdues coses! El cuc i l'ham, el dolor i el bàlsam, l'ofec i el salvavides. Cucs, dolors i ofecs són les experiències viscudes i les preguntes no ateses... i la poesia respon (sempre respon) als desassossecs
i als interrogants, talment com un ham,
com un bàlsam o com un salvavides.

Autores

Autoestopista

Aqueixa de Justsuquinetes

Ca!

Macaralleta

El poeta horitzontal

La poeta descalça

abrir ventanas

Categorías

Barrios en Zona @ :

Autores

Buscador

<  Mayo 2024  >
Lun Mar Mie Jue Vie Sab Dom
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Archivos

Otros barrios

Licencia de Creative Commons

Sindicar esta bitácora