08.02.07

Teoria del cuc poètic

Publicado en Poesia

Autor:Ca!


Avui neix aquest bloc de notes sobre poesia. És un bloc col•lectiu on diverses veus ens parlaran del fet poètic i els seus referents. Els signants es fan responsables de les seves opinions i no s’amaguen rere noms artístics, senzillament són noms que defineixen, precisament, la seva posició artística. Dins el món de la informació i, també, en les noves tecnologies de la informació, pensem que la literatura hauria de tenir un lloc d’especial atenció, perquè adreça i endreça les eines de la caixa d’eines que serveix per a tota l’anomenada societat del coneixement: la llengua. La poesia posa a prova la llengua, reinterpreta els discursos i condueix els llenguatges cap a l’eix central de l’individu: la imaginació i el sentiment. Volem, doncs, fer públic el cuquet poètic que portem dins per donar resposta a una especial necessitat de comunicació que toca os, i que a nosaltres ens rosega l’ànima. Perquè, com diem a l’Editorial, la poesia respon (sempre respon) als desassossecs i als interrogants, talment com un bàlsam o un salvavides.
Agraïm a Zona arroba que ens hagi allotjat, desinteressadament, en un dels seus barris i esperem contribuir, d’alguna manera, en l’esperit lliure i avançat que defineix aquesta comunitat virtual.

17:23:56

Un cuc ens corca la boca de l'estómac.

No descansem fins a llençar-hi l'ham
i, un cop atrapat el cuquet, volem treure'l per la boca transformat en vers pronunciat, dit, segregat, cridat!

Els poetes son aquest cuc i aquest ham,
ambdues coses! El cuc i l'ham, el dolor i el bàlsam, l'ofec i el salvavides. Cucs, dolors i ofecs són les experiències viscudes i les preguntes no ateses... i la poesia respon (sempre respon) als desassossecs
i als interrogants, talment com un ham,
com un bàlsam o com un salvavides.

Autores

Autoestopista

Aqueixa de Justsuquinetes

Ca!

Macaralleta

El poeta horitzontal

La poeta descalça

abrir ventanas

Categorías

Barrios en Zona @ :

Autores

Buscador

<  Diciembre 2023  >
Lun Mar Mie Jue Vie Sab Dom
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Archivos

Otros barrios

Licencia de Creative Commons

Sindicar esta bitácora